Δημήτρης Τσιρογιάννης
Ελισσάβετ Διονυσοπούλου , Χαράκτρια – Ζωγράφος
Ντίνα Χασιάκου
Leda Alexopoulou
Κορίνα Ρουμελιώτη
Σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικά χειροποίητα κομμάτια. Χρησιμοποιεί πηλούς χαμηλής, stoneware και πορσελάνη. Τα μοντέρνα κεραμεικά της είναι γεμάτα χρώματα.
Σαν παιδί του "Κέραμου", το μακρύ ταξίδι του πηλού δεν σταματάει ποτε.
Μικαέλλα Θεοφανοπούλου
Η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου (M_theta_), γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και είναι ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα-σχεδιάστρια με έδρα την Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε το Μάστερ της στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Οξφόρδης, ασχολήθηκε με την εσωτερική διακόσμηση, εμπνεόμενη από την παραδοσιακή ιαπωνική αισθητική της φιλοσοφίας wabi-sabi. Ο έντονός της θαυμασμός για τις 'καθαρές' γραμμές και τις οργανικές μορφές των εσωτερικών χώρων, την ώθησε να στρέψει την προοπτική της στη δημιουργία έργων τέχνης που αποκαλύπτουν μια αυθεντική και ουσιαστική σύνδεση λειτουργίας και μορφής.
Αντλεί την έμπνευσή της από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα που ποικίλλουν από τον μινιμαλισμό μέχρι και τον εξπρεσιονισμό και επικοινωνεί τις αφηρημένες ιδέες της με την εκλεπτυσμένη οπτική γλώσσα της 'μιας γραμμής' η οποία γίνεται αντιληπτή παγκοσμίως και υπόκειται ταυτόχρονα σε πολλαπλές ερμηνείες. Η τέχνη της αποδέχεται και εξερευνά την περιβάλλουσα ατέλεια μέσα από την τελειότητα και την απλότητα μιας ενιαίας γραμμής, που δεν μπορεί παρά να παραλείπει καθετί περιττό. Τα έργα της προσκαλούν το θεατή να ανακαλύψει ότι ακόμα και το πιο περίπλοκο συναίσθημα μπορεί να προκύψει μέσα από μια διακριτική λεπτή γραμμή.
Η κομψότητα της less-is-more νοοτροπίας και η ποικιλία όλων αυτών των ξεχωριστών συναισθημάτων αντανακλώνται στα σχέδια της M_Theta_ κυρίως μέσα από την απεικόνιση ανθρώπινων προσώπων. Τα έργα της, ενθαρρύνουν τον θεατή να '' Αγκαλιάσει το εσωτερικό του 'hygge' μέσα από την ατελή τελειότητα μιας μοναδικής γραμμής ''.
Η M_Theta_ χρησιμοποιεί καμβά μικρής ή μεγάλης κλίμακας, άλλοτε χαρτί και υφάσμα, άλλοτε τοίχους για έργα κατοικιών ή ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου. Εκτός από τα πρωτότυπα έργα τέχνης, τα σχέδια της αναπαράγονται και ως Limited Edition εκτυπώσεις διαφόρων μεγεθών. Περιλαμβάνουν Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας, υπογεγραμμένο, και αριθμημένο.
Η πιο πρόσφατή συλλογή έργων της ξεκινά με μια γραμμή ελεύθερης ροής ως βάση και, έπειτα, χρώματα όπως σκούρο μπλε ή χρυσό γεμίζουν τους κενούς χώρους και επιτρέπουν στον θεατή να εισέλθει στον «αρνητικό» προοπτικό κόσμο του κάθε έργου τέχνης.
Η M_Theta_ έχει συμμετάσχει σε πολλές pop-up εκδηλώσεις στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στην Βαρκελώνη κ.λ.π. Μια συλλογή από πρωτότυπα έργα τέχνης της M_theta_ παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Brick Lane Gallery, σε μία από τις πιο καλλιτεχνικές περιοχές του Λονδίνου, το Shoreditch
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου εστιάζει την πρακτική της κυρίως στην αφηρημένη προσωπογραφία, ζωντανεύει αυτά τα πορτρέτα μέσα από τις παιχνιδιάρικες ψηφιακές της εικονογραφήσεις, τους καμβάδες της με λάδι και τα μονοχρωματικά της σχέδια.
Η Αλεξάνδρα σχεδίαζε από πολύ νεαρή ηλικία και κατάλαβε γρήγορα τον αντίκτυπο της τέχνης της όταν ζωγράφισε τυχαία το πορτρέτο ενός ταραγμένου ζευγαριού - μόλις το ζευγάρι που επισκέφτηκε την οικογένειά της είδε το πορτρέτο, η γυναίκα υπέθεσε αμέσως ότι το πορτρέτο αναφερόταν στον γάμο της και ότι η Λεξ μπορούσε να δει τη σχέση αυτού του ζευγαριού πολύ πιο καθαρά μέσα από τα δικά της μάτια.
Το έργο της διερευνά ακόμα θέματα ταυτότητας, ανθρώπινης σύνδεσης, ψυχικής υγείας και γυναικείας δύναμης. συνήθως περιλαμβάνει ανθρώπινα πλάσματα που αγωνίζονται να συμβιβαστούν με τα δικά τους συναισθήματα. Η Αλεξάνδρα χρησιμοποιεί την τέχνη της ως μέσο για να ενθαρρύνει τη δική της προσωπική ανάπτυξη καθώς και τους θεατές της.
Έχοντας μετακομίσει στο Λονδίνο σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, για το πτυχίο Δραματικής και Αγγλικής Λογοτεχνίας, εκτέθηκε γρήγορα στον ζωντανό καλλιτεχνικό κόσμο του Λονδίνου. Αργότερα, άρχισε να εργάζεται σε μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης του East End καθώς και ως βοηθός στούντιο ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη – όπου αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική της καριέρα ως καλλιτέχνης.
Τώρα έχει μετακομίσει στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει το καλλιτεχνικό της ταξίδι, κάνοντας την πρώτη της ατομική έκθεση τον Νοέμβριο του 2021 και έκτοτε συμμετέχει σε πολλές ομαδικές.
Ελένη Σιμώνη
Η Σιμώνη είναι μία καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει εντυπώσεις λόγω του ακατέργαστου ταλέντου της και της σύγχρονής της προσέγγισης στην τέχνη.
Έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και γραφτεί σε περιοδικά όπως η British Vogue, Vanity Fair και Tatler. Ο κόσμος της περιτριγυρίζεται από ελληνικά στοιχεία, άνθη, χρωματιστές αύρες και μία ροζ μελαγχολία που έχει σχολιαστεί σε διάφορες συνεντεύξεις της.
Η μοναδική τεχνική της που συνδυάζει τη φωτογραφία και διάφορα mixed media έχει διακριθεί ανάμεσα από κορυφαίους καλλιτέχνες στο εξωτερικό, σε εκθέσεις στο Μιλάνο, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο, τη Μαδρίτη και την Ελλάδα.
Η Σιμώνη ξεκίνησε να εργάζεται ως καλλιτέχνης στις αρχές του κορωνιού, όταν αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια ζωής στο Λονδίνο. Το Σεπτέμβριο άνοιξε το προσωπικό Studio της στη Θεσσαλονίκη όπου έχει δημιουργήσει την καινούργια της σειρά έργων. Εκφράζει ενεργά την έμπνευσή της από τη γυναικεία ενέργεια και τις «Σύγχρονες μούσες» σε μια σειρά συνεντεύξεων που κάνει κάθε βδομάδα.
Η έμπνευση της είναι ο έρωτας, οι αύρες των ανθρώπων και η κομψότητα μιας Ελλάδας που δακρύζει.
Έχει συμμετάσχει στο Arco Yucatan Exhibition in Athens, Monaco International Art Fair, Van Gogh Madrid Exhibition, Visual Space Featured Artist, Myro Gallery ‘Anti-stress’ Exhibition, 100 Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί (Εκδόσεις Όστρια), Contemporary Art Curator ‘River of Dreams’ Exhibition, Visionary Art Collective ‘When Words fail’ Exhibition, Mads Milano ‘Philo poem’ Gallery Exhibition, Visual Space ‘Spring Virtual Exhibition’, Art Number 23 London – Athens, ΔΕΚΑ 5/ΕΝΔΕΚΑ, Art Time Gallery Athens, Hansford and Sons, Greek Artists Hub & Woman Artist Collaboration
Ατομική Έκθεση στη Myro Gallery τον Ιανουάριο του 2022.
Έχει προβληθεί στα περιοδικά British Vogue, Vanity Fair, Tatler, Parallaxi, Glow Magazine, Lifo, Kathimerini, Pikap Community, The Art Space, Greek Artists Hub, Visual Space Magazine, Contemporary Art Curator, Polis Magazino, Kalo Mina (New York Magazine), VOL UP (Paris Magazine)